Grof geschilderd landschap

Tarieven

Kennismaking van 30 min  €  0 ,-
Intake van 45-60 min    € 35 ,-
Consult van 60 min  € 75 ,-

Beeldende therapie is vrijgesteld van BTW.

 

Vergoedingen

Informeer bij je zorgverzekeraar wat de mogelijkheden van vergoeding zijn.

 

Kinderen/jongeren

Met de volgende gemeenten zijn contracten afgesloten voor jeugdhulp: Dommelvalei (Son en Breugel, Nuenen, Waalre, Geldrop-Mierlo) en Helmond en Peelgemeente (Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Someren). Als je in deze gemeente woont en je kind heeft een zorgindicatie van de huisarts of het wijkteam dan wordt de therapie geheel vergoed. 

Voor kinderen en jongeren die niet in deze gemeenten wonen kan er een Persoons Gebonden Budget (PGB) aangevraagd worden voor een vaktherapeutische behandeling. Ook hiervoor is een zorgindicatie nodig. Hiervoor gelden andere tarieven dan hierboven zijn genoemd. 

Is bovenstaande niet mogelijk dan kan bij een aanvullende zorgverzekering een deel worden vergoed. Kijk op Zorgwijzer voor meer informatie.

 

Volwassenen

Als je al in behandeling bent bij bijvoorbeeld een psycholoog dan kan vaktherapie als aanvulling op de behandeling ingezet worden. Vanuit de gespecialiseerde GGZ kan bijvoorbeeld een GZ-psycholoog of psychiater die een DBC (Diagnose Behandel Combinatie) kan openen vaktherapie inzetten voor een deel van de behandeling. In dat geval wordt de therapie geheel vergoed. 

Is bovenstaande niet mogelijk dan kan bij een aanvullende zorgverzekering een deel worden vergoed. Kijk op Zorgwijzer voor meer informatie.

Naast bovenstaande mogelijkheden kan er in sommige gevallen via UWV of werkgever een deel worden betaald. Graag kijk ik met je mee wat mogelijk is.

© 2017 Anna Vaktherapie. All Rights Reserved. Designed By JoomLead